Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Cahit Coşkun, yaklaşık üç aydır Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nde lösemi tedavisi görüyor. Kesin tedavi için ilik nakli bekleyen Coşkun için Türkiye genelinde yapılan taramalarda henüz uygun bir donör bulunamadı. Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cahit Cokun için yardım çağrısı yapıldı.
İlçe Milli Eğitim yaptığı duyuruda Cahit Coşkun için gönüllü kök hücre bağışçıları 20 Mart Perşembe günü saat 14.00-21.30 arasında Seferihisar Cumhuriyet Meydanı’nda bağış yapabileceğini duyurdu. 18-35 yaş arasındaki vatandaşların katılabileceği kampanyaya destek çağrısı yapıldı. Ayrıca, gönüllü donör olmak isteyenler içinse de TÜRKÖK aracılığıyla Kızılay Kan Merkezlerine başvurarak bağışta bulunabilecek. Yetkililer, minik Cahit Coşkun’un sağlığına kavuşabilmesi için vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.Seferihisar halkı bu çağrıya sessiz kalmayarak Cahit Coşkun için akın akın Seferihisar Cumhuriyet Meydanı’na gelerek hem kan hem de kök hücre bağında bulundular.
Kampanyanın başlamasıyla birlikte Seferihisar Cumhuriyet Meydanı’nda yoğun bir katılım yaşandı. Saat 14.00 itibarıyla Kızılay’ın kan bağışı ve kök hücre bağışı için gelen araçları meydanda bekleyen vatandaşlar büyük ilgiyle karşıladı. Seferihisarlı vatandaşlar, Cahit Coşkun için bağışta bulunarak destek verdi.
Seferihisar Kent Konseyi de alanda hazır bulunarak donör bulunması için destek çağrısı yaptı. Konsey Başkanı Sevil Ege, vatandaşları Seferihisar Cumhuriyet Meydanı’na davet ederek, “Cahit’in sağlığına kavuşması için bir an önce donör bulmamız lazım. Hep birlikte bunu başaracağız ve ona yeni bir yaşam sunacağız” dedi.
Cahit Coşkun’un babası Mehmet Coşkun ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Cahit için bütün Seferihisar halkının seferber olduğunu görüyorum. Daha Kızılay araçları gelmeden vatandaşların buraya akın etmesi bizi çok mutlu etti. Hem kendi çocuğum hem de bu hastalığa yakalanan diğer evlatlar için çok büyük bir dayanışma örneği sergilendi. Halkımızın desteğini bekliyorum.”
Cahit Coşkun için başlatılan kampanya, toplumun dayanışma ruhunu bir kez daha gözler önüne sererek büyük bir farkındalık örneği oldu.