Kavakdere mevkiinde tesis edilen Bal Ormanı; arıcılık ve ormancılık gibi hem dünyamız hem de ülkemiz için iki stratejik öneme sahip kavramı bir araya getiriyor. Kavakdere Baraj Gölü etrafında arıların bal üretimini arttıracak nektar ve polenler barındıran lavanta, kekik, adaçayı, biberiye akasya ve bunun gibi çiçekli yapraklı bitki türlerinden toplam 42 bin fidan dikildi.
Projede çok emek veren Seferihisar Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın ”
Bir güzel projemiz daha şekillenmeye başladı, AK Parti İzmir Milletvekili Sn. Cemal Bekle öncülüğünde başlatılan, dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik “100 Kadına 1000 Kovan” Projesi için, Kavakdere Barajı etrafında yaklaşık 4 kilometrelik kıyı şeridi boyunca oluşturulan bal ormanında arıların bal üretimini arttıracak nektar ve polenler barındıran lavanta, kekik, adaçayı, biberiye, akasya ve bunun gibi çiçekli yapraklı bitki türlerinden toplam 42 bin fidan dikildi.
Başta Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli olmak üzere, yürütülen bu projedeki olağanüstü çabaları için İzmir Milletvekilimiz Sn. Cemal Bekle, Aydın Milletvekilimiz Sn. Metin Yavuz, İzmir Orman Bölge Müdürü Sn. Zafer Derince, Bölge sorumlumuz Gaziemir Orman İşletme Müdürü Sn. Mehmet Çaprazlı, Seferihisar Orman İşletme Şefi Sn. Ramazan Altun, Aslıhan Arıcılık, tüm Orman Personeli ve projede emeği geçen herkese şahsım adına teşekkür ediyorum.” dedi
Çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Bölgeyi ziyaret eden İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Albert Einstein’in ‘Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır’, ‘Arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan ve insan olmaz’ sözünü hatırlatarak, “Biz İzmir Orman Bölge Müdürlüğü olarak gelecek nesillerin adeta sigortası olan arıları ve ormanları bir araya getiriyor ‘Bal Ormanları’ kuruyoruz”dedi. Çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince şunları söyledi: “Bal ormanlarının kurulmasıyla bozuk alanların miktarı azaltılırken bitki örtüsünün artmasıyla da topraklar erozyona karşı korunmuş oluyor. Ayrıca bal arılarının yapacağı tozlaşma sayesinde biyolojik çeşitlilik de korunuyor. Yöre halkına gelir kaynağı oluşturan bal ormanları ülke ekonomisine de büyük bir katkı sağlıyor. Kurulan bal ormanlarıyla orman köylüleri tekrar arıcılık faaliyetlerine başlarken bal üretiminde de önemli artışlar sağlanıyor”