
İYİ Parti Seferihisar İlçe Başkanı Erman Çıkar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs ruhunun Türk milletinin bağımsızlık iradesinin en güçlü simgesi olduğunu vurguladı. Çıkar, gençlerin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekerek Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.
Mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı mücadelenin yalnızca bir kurtuluş hareketi değil, aynı zamanda Türk milletinin yeniden dirilişi olduğunu belirten Çıkar, şu ifadelere yer verdi:
“19 Mayıs 1919, yalnızca bir tarih değildir. 19 Mayıs; işgale boyun eğmeyen Türk milletinin yeniden ayağa kalktığı, bağımsızlığını kendi iradesiyle yeniden ilan ettiği kutlu bir diriliş günüdür.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a attığı o ilk adım, bir milletin kaderini değiştirmiş; manda ve himaye düşüncesini tarihin kirli sayfalarına göndermiştir. O gün yakılan istiklal meşalesi, Türk milletinin karakterinin esareti kabul etmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir.
Atatürk’ün ‘Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ sözü, Türk gençliğinin taşıdığı millî ruhun en güçlü ifadesidir.
Bugün bizlere düşen görev; Cumhuriyetimizi sadece sözde değil, fikirde, vicdanda ve mücadelede yaşatmaktır. Çünkü 19 Mayıs ruhu; teslimiyet değil direniştir, suskunluk değil iradedir.
Ne yazık ki bugün gençlerimiz ekonomik umutsuzluk, liyakatsizlik ve gelecek kaygısıyla karşı karşıyadır. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’in gençleri; işsizliğe, umutsuzluğa ve torpil düzenine mahkûm edilemez.
Bizler, Kuvayı Milliye ruhunun ilk kurşununun atıldığı İzmir’in evlatları olarak; Cumhuriyet’in temel değerlerine, Türk milletinin birliğine ve Atatürk’ün çizdiği millî yola sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; milletimizin ve özellikle Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”
