Seferihisar’da boşanmak için gittiği adliye binasında eşi Alahattin Keçkin tarafından bıçaklanarak öldürülen Neşe Tavcı davasının dördüncü duruşması, Bayraklı Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Ancak sanık Alahattin Keçkin’in cezai ehliyetine ilişkin raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle duruşma, 1 Temmuz 2025 Salı gününe ertelendi.
2 Kasım 2023 tarihinde Seferihisar Adliyesi’nde meydana gelen cinayetle ilgili davanın önceki duruşmalarında, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığına dair İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’nden istenen rapor ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden tedavi evraklarının mahkemeye ulaşmadığı belirtilmişti. Bu nedenle mahkeme, mütalaa ve ara kararını açıklamamıştı.
25 Mart 2025 günü Bayraklı Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada da söz konusu raporun hâlâ mahkemeye ulaşmadığı ifade edildi. Bu gelişme üzerine mahkeme heyeti, davayı 1 Temmuz 2025 Salı gününe erteledi.