Alevi Kültür Derneği Seferihisar Şubesi, 11-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Hızır Orucu münasebetiyle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Seferihisar Cemevi’nde yapılan Hızır Orucu açılışı, dayanışma ve birlik duygusunun pekiştiği bir gün haline geldi. Hızır Lokmasının dağıtıldığı ve Hızır Cem’in yapıldığı etkinlik dualarla gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Pehlivan ve Nuriye Hepterlikçi, Seferihisar Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Bülent Balcıoğlu, Alevi Kültür Derneği Seferihisar Şubesi Başkanı Nevin Koç, Jandarma Komutanı Abdulkadir Şimşek, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Yalçınkaya, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, Zafer Partisi İlçe Başkanı Mustafa Aydın, mahalle muhtarları, Seferihisar Kent Konseyi temsilcileri ve STK’lar katıldı. Ayrıca, Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş’ın eşi İlknur Olçaş ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetikin’in eşi Fatma Yetikin de etkinlikte yer aldı.
Hızır Oruçlarının açıldığı ve Cem’in yapıldığı etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Dayanışma ve paylaşmanın önemi vurgulandı.
Narlıdere Alevi Dedesi Ali Tekin’in yönettiği Cem’in sonunda, etkinliğe katılan tüm vatandaşlara lokma dağıtıldı.