ABD ve İsrail, Hamaney’in öldürülmesi sonrasında “Tarihinin en ağır taarruz operasyonu başlayacak” tehdidinde bulunan İran’a yeni bir saldırı başlattı. Başkent Tahran’da art arda patlamalar meydana gelirken, bölgeden dumanlar yükseldiği görüldü.

Saldırıda İran Devlet Televizyonu’nun da vurulduğu bildirildi
Öte yandan, İran ordusuna ait savaş uçaklarının, “Basra Körfezi ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgelerindeki ABD üslerini bombaladığı” bildirildi.
İran ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Birkaç dakika önce, İran Hava Kuvvetleri’nin çevik pilotları, Basra Körfezi ve IKBY bölgelerindeki ABD üslerini birkaç aşamalı operasyonla başarıyla bombaladılar.” ifadelerine yer verildi. Irak makamları ile ABD ordusu, İran’ın “hava saldırıları” açıklamasını doğrulamadı.
